A lakberendezési stílusok közül a mediterrán a legnépszerűbb

Egyre többen igyekeznek úgy kialakítani otthonukat, mint azt a tőlünk délebbre fekvő országokban teszik. Igaz, hogy nálunk nincsen tenger és télen is esik a hó, mégis szeretnénk olyan hangulatban élni otthonunkban, mint az olaszok.
Mi magyarok a lakberendezési stílusok terén a leginkább a mediterrán irányzathoz vonzódunk. Ennek a legfőbb oka az lehet, hogy egyre többen nyaralunk a közeli tengerpartokon és szeretnénk az ottani hangulatot egy kicsit becsempészni saját otthonunkba is.
A mediterrán színvilágra a természetben megtalálható árnyalatok jellemzőek. A zöld, a kék és a sárga legkülönfélébb együtteseit figyelhetjük meg. A lakberendezési stílusok közül ebben dominálnak a leginkább a meleg színek, melyek tényleg családiassá tesznek egy otthont. Burkolatként jellemzőek a mázas csempék. A bútorok terén nagy hagyománya van a régi antik darabok használatának. A padlóburkolatok színére a terrakotta jellemző. Lényeges kiegészítők a különféle textilek, agyag vagy bronz vázák, melyekben egy-egy levendulacsokor elhelyezhető. A lakberendezési stílusok közül ebben használnak a leggyakrabban kovácsoltvas elemeket.
A mediterrán irányzat a lakberendezési stílusok közül az, amely esetében fontos szerepe van a belső terek kialakításának. Lényeges, hogy nagy terek legyenek, melyeket átjárhat a felkelő és a lemenő nap fénye. A tágas helyiségek a nagy mediterrán lakomák, családi összejövetelek miatt fontosak.
Egyszerűen varázsolhat otthonába egy csöppnyi Olasz- vagy Spanyolországot. A megfelelő színek és lakberendezési kellékek kombinációjával valóságos csodát lehet tenni.